Produse





  • proiectare
  • fermentatoare
  • mototare cogenerare si trigenerare
  • membrane
  • agitatoare
  • pompe circulatie
  • automatizari
  • arzatoare ( flare )
  • dezumidificatoare si desulfurizatoare

Avem expertiza sa realizam si alte proiecte asociate cu gaze de ardere lichide in stransa legatura cu conversia arzatoarelor industriale si cazanelor pe aburi.

Instalatiile propuse de noi reduc impactul efectului de sera asupra climei si a mediului inconjurator. In plus noi ne asiguram ca biogazul este folosit pentru obtinere de curent electric sau caldura sau obtinerea de certificate de carbon sau certificate verzi.

Realizam instalatii noi cat si conversia celor deja existente. Avem o relatie directa de lucru cu clientul ( end user ) dar si sub forma de subcontractor.

Produse

  • torte de ardere ( flare )
  • uscatoare biogaz
  • arzatoare industriale si arzatoare ce folosesc doua tipuri de combustibil : biogaz si gaz natural
  • ventilatoare
  • accesorii, automatizari si separatoare
  • panouri de control, debimetre, manometre

Datorita incalzirii globale si a normelor impuse ca si consecinta , cererea pentru produsele si expertiza noastra a crescut exponential. Aplicatiile noastre se pot folosi in urmatoarele domenii de activitate : fabrici de procesare a legumelor, cartofilor, a zaharului, distilerii, sau fabrici de bere. De asemeni amintim gropile de gunoi, fabrici de hartie, instalatii publice de tratare a apei sau sectorul industrial chimic.

Noi oferim solutii concrete pentru inlaturarea metanului ( de 20 ori mai nociv decat CO2 raportat la efectul sera produs ) si obtinerea unui combustibil. Acestea solutii se regasesc si la aplicatiile pentru gropile de gunoi.

Tehnologia propusa de noi poate folosi simultan biogaz si combustibil. Acest proces este destul de delicat si de aceea este necesara expertiza noastra.




Colector biogaz containerizat





Cap put extractie





Analizor portabil



Analizor portabil biogaz





Filtre biologice



Filtre biologice biogaz

In cazul in care continutul de metan din biogazul degajat din depozitele menajere dupa inchidere este inferior procentului de 20 % nu se justifica economic aplicarea degazarii active si arderea biogazului.





Proiectare depozite neconforme biogaz



Prin achizitia echipamentelor de captare si ardere biogaz de la societatea noastra, de cele mai multe ori proiectul este inclus in pret.

Pe langa proiect complet oferim si start-up.




Statii convertire biogaz in biometan



  • Producere biometan
  • Biocombustibil ecologic obtinut din biogaz
  • Statii biomentan, autobuze verzi, sursa de biocumbustibil ecologic
  • Autobuze pe biocombustibil


Biogazul obtinut in statiile municipale sau in depozitele de gunoi poate fi ars cu ajutorul tortelor si faclelor de ardere. Acest lucru nu poate fi aplicat la gropile de gunoi si statiile municipale unde cantitatea de biogaz este redusa sau nu exista randament economic insa atunci cand analizele preliminare identifica o cantitate mare de biogaz si randament economic in depozitul ecologic sau in statia municipala, biogazul poate fi captat si transformat in biometan.

Biometanul este biogaz upgradat, imbunatatit cu cifra octanica mai mare, ajungand la proportie variabila de metan de peste 95 %; el poate fi introdus in reteaua de gaz sau poate fi utilizat ca sursa de combustibil pentru autobuze si autovehicule foloiste pentru traficul in comun.

In productia de biometan nu exista pierderi deoarece acesta poate fi stocat in stare lichida.

Biometanul reprezinta sursa cu cel mai mare potential la nivel global ca alternativa la sursele clasice de combustibil.

Punem la dispozitie statii biometan, autobuze verzi si "upgrade biogaz", la cheie pentru primarii, consilii judetene sau alti beneficiari




Statie tratare levigat prin osmoza inversa



  • Tratare levigat provenite din gropi de gunoi menajer prin osmoza inversa
  • Statie osmoza inversa - tratare levigat


ECHIPAMENTE PENTRU TRATAREA LEVIGATULUI PRIN OSMOZA INVERSA

OSMOZA INVERSA - TRATARE LEVIGAT

Sistemul pe care vi-l vom oferi īn urmatoarea specificatie tehnica foloseste tehnologia cu module cu canale deschise si este numit ROEX 220 DT (tuburi- disc)

Acest tip de modul este cel mai avansat produs īn tratarea levigatului. Se compune din: tub tip manta din fibra de sticla sub turnata sub presiune, in interiorul caruia sunt adunate numeroase discuri hidraulice,asamblate pe un tirant central. Membranele īn forma de octogon sunt cuplate cu doua discuri hidraulice pentru a forma īntregul osmotic

Modulul ROEX 220 DT (tuburi disc) este capabil sa trateze levigatul cu o cantitate de SDI de pāna la 10 - 15 ori mai mare decāt modulele traditionale cu placi in spirala , cu o capacitate remarcabila de regenerare dupa normala?spalarea chimica. Sec iunea transversala īntre un disc i celalalt īn care este gazduita membrana osmotica este de 500 ?m, acesta este motivul pentru care acest tip de tehnologie reuseste sa trateze levigatul cu o filtrare simplificata si cu un nivel ridicat de regenerare dupa spalarea chimica normala.

In mod normal, levigatul de la gropile de gunoi este contaminat cu substante organice foarte poluante care ridica valorile COD, BOD5, TOC si compusi azotati, cum ar fi NH4-N, īn plus fata de metalele grele, compusi organici halogenati

Timp de peste un deceniu, tehnica de osmoza inversa a jucat un rol important īn tratarea levigatului depozitelor de deseuri. Numai prin acest proces toti contaminantii sunt īndepartati din levigat, obtinand un produs purificat pentru descarcare īn cursurile de apa de suprafata cu un beneficiu semnificativ pentru mediu.Cu sistemul de osmoza inversa, o tehnologie simpla si sigura, obtinem o solutie optima pentru gestionarea depozitului de deseuri.

Aceasta tehnologie utilizeaza membrane semi-permeabile si reprezinta cea mai buna tehnica de filtrare a apei, deoarece aceasta nu consta pur si simplu dintr-un obstacol fizic (determinat de dimensiunea porilor) cānd moleculele trec, dar exploateaza afinitatea chimica diferita a speciei cu membrana.

In timpul procesului vor exista formarea a doi curenti: unul din apa purificata numit "permeat" si unul ce contine toate substantele organice si poluantii numiti "concentrati"

Toate acestea sunt facute posibile datorita principiului fizic al osmozelor inverse, in care presiunea de lucru este mai mare decāt presiunea osmotica, intrinseca a lichidului care urmeaza sa fie tratat, care depinde puternic de solidele dizolvate totale (TDS). Forta motrice a procesului este tocmai presiunea de functionare, aceasta presiune trebuie mentinuta mai mare decāt cea osmotica.

Continutul TDS se regaseste in parametrul de conductivitate, o valoare foarte importanta īn tratarea lichidelor cu tehnologie de osmoza inversa.


Principiul osmozelor inverse

A. Sistem cu o singura etapa - tratament cu percolate de concentratie scazuta

B. Sistemul cu mai multe etape - tratarea ulterioara a permeatului pentru realizarea parametrilor care corespund normelor impuse de NTPA 001/2001 pentru deversarea īn apele de suprafata si eliminarea totala a permeatului de iesire la fabrica de compusi alchil perfluorurati (PFAS)

Aceasta oferta se bazeaza pe un sistem īn trei etape, capabil sa lucreze īntre 80-90 de bari pentru etapele 1 si 2 si o statie de presiune īnalta (concentrator) cu o presiune de functionare de 120 pāna la 150 bari, cu o capacitate de tratament zilnic a 50- 200 m3, cu un procent maxim de recuperare a productiei de permeat de 70-75%.




Alte produse



  • Arzatoare biogaz
  • Torte, flare biogaz